Gümrükleme-Firmaları-Ne-İş-Yapar

Gümrükleme Firmaları Ne İş Yapar?

Gümrükleme Firmaları ve ithalat ve ihracat firmalarının tümü, gümrük mevzuatına uygun bir biçimde gerekli olan işlemleri yerine getirmekle mükelleftir. Bununla birlikte ithal ya da ihraç edilecek ürüne yönelik düzenlemelerin yapılması firmanın piyasadaki itibarı ve firmalar nezdindeki güvencesi açısından çok önemlidir. İthalat ve ihracat işlemlerine ilişkin kapsamlı gümrük hizmetleri ve aynı zamanda danışmanlık hizmetleri HYC Gümrük Müşavirliği İthalat (import) İhracat (export) firması tarafından sunulmaktadır. Ayrıca gümrük mevzuatında ve diğer mevzuatlarda yapılan değişiklikler düzenli takip edilerek konulara ilişkin müşteriler eşzamanlı olarak bilgilendirilir.

HYC-Gümrük-Müşavirliği-İthalat-import-İhracat-export

Gümrükleme Firmaları

Gümrükleme firmalarının kontrolünde gerçekleştirilen ithalat ve ihracat işlemlerinde firmaların rolü son derece mühimdir. Gerçekleştirilmek istenen işlem için öncelikle gerekli olan ve istenen içeriğin bilinmesi ve buna göre işlem hacminin sağlanması gerekmektedir. Gerçekleşecek işlemler ithalat ve ihracat başlıkları altında toplanmıştır. Bu konu başlıklarını açıklamak gerekirse;

HYC-Gümrük-Müşavirliği-İthalat

  • İthalat

Gümrükleme firmaları, öncelikle ithalatı yapılması planlanmış olan malın geliş süreci için gereken tüm evrak işlerinin kontrolünü ve doğru bir şekilde yürütülmesini sağlar. Hukuki açıdan gönderim sürecine dâhil olmanın yanı sıra yaşanan ithalat sırasında gerçekleşebilecek muhtemel hasar ya da benzeri unsurların belirlenerek müşteriye bu durumun bildirilmesi anlamında da gümrükleme firmaları sorumluluk üstlenmektedir. HYC Gümrük Müşavirliği İthalat (import) bünyesinde barındırdığı alanında uzman kadrosuyla ithalat işlemlerinde gerekli olan tüm işlemleri aksatmaksızın yerine getirmektedir.

  • İhracat

İhracat işlemlerine ilişkin yapılması gereken faaliyetlerde de ithalattakine benzer durumların tamamının aynı şekilde kontrolünde gümrükleme firmaları sürece dahil görevleri yerine getirir. Bu işlemlerde de ihraç edilmesi planlanan eşya ya da malın tamamıyla kusursuz ve hasarsız biçimde tesliminin yanı sıra tüm evrak işlemlerinin dış ticaret hukuk kurallarına uygun olarak gerçekleşmesinin kontrolünü sağlar. HYC Gümrük Müşavirliği İhracat (export) tüm bu ihracat işlemlerinin sorunsuz olarak tamamlanması konusunda titiz ve hassas bir hizmet sunmaktadır.

HYC Gümrük Müşavirliği İthalat (import) İhracat (export) firmasınca dış ticaretin diğer iş alanları olan Antrepo, Mahrece İade, Gümrükler Arası Aktarım, Yurtiçi ve Yurtdışı Transit, Geçici Kabul, Geçici Çıkış, Dahilde ve Hariçte İşleme konusunda da hizmet verilmektedir. Firmaların ithal veya ihraç kalemlerine ilişkin eşyalarla ilgili yayınlanan resmi mevzuat yorumlanıp müşteriler bu konular hakkında bilgilendirilir.

Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Güncel bilgiler ve ithalattaki ve ihracataki degişikliklerden anında haberdar olmak için bizi twiterden takip etmek için tıklayın.

Leave A Comment