GÜMRÜKLEME-HİZMETİ

Gümrükleme Hizmeti

Gümrükleme Hizmeti

İthalat yapabilmek için vergi unsurlarına ve gerekli olan evraklara muhakkak ki ihtiyaç olduğu bilinmektedir. Vergi numarası alındıktan sonra yapılacak olan ithalat uygulaması içerisinde getirilen ve ülke sınırları içerisinde satışının onaylandığı pazarlanabilecek olan ürünlerin yetkili kişiler tarafından onayı alınarak depolanma alanında bekletilmesine Gümrükleme hizmeti adı verilir.

Özellikle yeni kanunlara göre insan sağlığı ve hayvanların, bitkilerin canlı oluşuna olan saygının yitirilmeden önlemleri alınmadan ithal edilen malların satışı kesinlikle önlenmiştir. İthalat sırasında yerine getirilmesi gereken kurallar ve sıralamaları önemsediğiniz ve dikkat ettiğiniz taktirde sıkıntısız bir şekilde getirilen ürünün ülke içerisinde size ait olduğunu ve satışını kanıtlayabilir,gerçekleştirebilirsiniz. Hukuki gereklilikleri tamamen hem sizin hem de tüketicinin koruması amacıyla koyulan kurallardır.

Gümrükleme Süreci

Gümrükleme-müşavirliğiGümrükleme müşavirliği hukuki gereklilikler kapsamında yaptığı denetlemeler sonucunda verdiği kararlar ile kurallara uyan kişilerin veya kurumların ithalat yapmasına izin vermektedir. Bu sistemin doğru bir şekilde yürütülebilmesi için gerekli olan sıralamanın devamlılığı olacaktır. Öncelikle getirilen ürünlerin istatistik pozisyon numaraları tespit edilerek başlanılabilir. HYC Gümrük Müşavirliği denetlemelerini tamamlamak için beyanname tescillerini yaparak belgelerin doğruluğunu kontrol altında tutmaktadır. Hasarlı, kırık veya eksik ürünler müşterilere muhakkak bildirilme zorunluluğundadır. Gümrük vergilerinin ödenmesi ve tahakkuk ödemelerini gerçekleştirmeli ve getirilen ürünlerin sigortalı olması da onaylandıktan sonra işlem bilgileri evraklar ile arşivlendirilmelidir. İşlemlerinizi özellikle büyük şehirlerdeki İstanbul gümrük müşavirliği gibi odak noktası olan ve sistematik bir çalışma gerektiren merkezlerde tamamlayacak iseniz mutlaka evraklarınızın tamamlanmış olmasına dikkat etmelisiniz.

Gümrüklemede İhracat

Gümrükleme müşavirliği tamamıyla profösyonel çalışan kurumlardır. İhracat kuralları da en az ithalat kadar katı olduğu için dikkat edilmesi gereken yine evraklarınızın gerçekliği ve doğruluğudur. İhracat yapabilmek için yine bir beyannamede bulunup insanların ve diğer canlıların yaşama hakkına, sağlığına saygı gösterecek biçimde ihracat yapabilme hakkına sahip olabilirsiniz. Muayene ve tespitler yapıldıktan sonra eşyaların veya ürünlerin gidecekleri yere ulaşmaları için yükleme işlemi ve ulaştırma işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Muhasebe ve arşivleme işlemleri de gerçekleştirildikten sonra gümrükleme işleminiz tamamlanabilecek mallarınız istediğiniz şekilde dağıtılabilecektir. Bu şekilde hem hızlı hem de yasalara uygun bir işlem gerçekleştirmiş olabilirsiniz.

Bizleri sosyal medya hesaplarımızdan takip edebilirsiniz. Gümrükleme Hizmeti ve ithalattaki ve ihracataki degişikliklerden anında haberdar olmak için bizi twiterden takip etmek için tıklayın.

Leave A Comment